Kenttä

Kaunis Sippulanniemen golfkenttä sijaitsee aivan Jyväskylän keskustan läheisyydessä. Meiltä löytyy vaihteleva 9-reikäinen golfkenttä sekä laadukkaat palvelut. Tervetuloa nauttimaan golfista!

HUOM!

Kentälle on tullut uudistuksia 30.7.2022. Väylät 1 ja 7 on uusittu. Uudet esittelyt ja kuvat tulossa lähiaikoina.

Kenttäesittely
Väylä 1   Väylä 2   Väylä 3   Väylä 4   Väylä 5   Väylä 6   Väylä 7   Väylä 8   Väylä 9
Tuloskortti   Slopetaulukko

 

Jyväs-Golf väyläesittely

 

Väylä 1/10

Jyväs-Golf 1/10. väylä

Kentän kahdesta par 3 väylästä haastavin heti alkuun. Hyvä lyönti pitää lyödä perille asti vastaanottavalle mutta haasteelliselle viheriölle, matala lyönti saattaa rullata mukavasti perille. Pallon kohotessa puiden latvojen yläpuolelle, tuuli kuljettaa helposti palloa sivuttaissuunnassa. Väylän oikeaa reunaa tulisi välttää, sillä siellä ja viheriön takana vaanii koko matkalla kentän out- raja. Kaltevalla viheriöllä pitää olla tarkkana ja liukkailla pelikeleillä kannattaa olla erityisen huolellinen kallistusten suhteen.

 

Väylä 2/11

Jyväs-Golf 2/11. väylä

Pitkä par nelonen, joka vaatii kaksi täydellistä pitkää lyöntiä. Tämä on yksi kenttämme harvoista draiveriväylistä. Out-paalut oikealla ja poikkiojat antavat avauksessa aihetta mietteisiin. Lähestymisen tekee haastavaksi yleensä väylän pituus, kalteva alusta sekä pieni viheriö. Pitkässä lähestymislyönnissä tulee varoa oikealla sijaitsevaa bunkkeria sekä out- rajaa. Turvallisempi puoli lähestymiselle on vasen, toki siellä pallo saattaa livahtaa ojan puolelle. Viheriö on kohtuullisen tasainen, sen sijainti rinteiden välissä saatta kuitenkin luoda optista harhaa puttilinjoja tarkastellessa.

  

Väylä 3/12

Jyväs-Golf 3/12. väylä

Paperilla lyhyt par 4, mutta älä anna tämän väylän hämätä pituudellaan. Väylä vaatii keskittymistä loppuun asti. Avausta vaanivat esteet ja out-paalut ovat selkeästi nähtävillä, mutta pitkälyöntisen avausta jarruttaa myös viheriön edessä oleva lampi. Ideaali avaus on mitaltaan sellainen, joka jättää 100-150m toiseen lyöntiin. Toinen lyönti onkin sitten se, joka vaatii keskittymistä. Lampi täytyy ylittää ja saada pallo vielä bunkkereiden väliin kapealle ja viettävälle viheriölle. Kaksi puttia on tällä viheriöllä erinomainen saavutus! Neuvo: jos lippu on alatasanteella, älä missään nimessä lyö pitkäksi!

 

Väylä 4/13

Jyväs-Golf 4/13. väylä

Oikealle kurvaava dogleg par 4, jonka tekee haastavaksi usein kohtalaisen pitkä toinen lyönti. Pituutta toiselle lyönnille jää, koska avauksessa kaikki pelaajat eivät pääse lyömään täysimittaista avausta väylän katkaisevan lammen vuoksi. Hyvä avaus onkin sellainen, joka jättää greenille n. 120-150m. Lähestymislyönnistään voi vähentää matkaa sijoittamalla avaus väylän oikeaan reunaan. Oikealla puolella olevat puut ovat kuitenkin yllättävän useasti kehittämässä maskia. Turvallisempi reitti on vasemman kautta.

Pitkähköön toiseen lyöntiin jää vaihtoehdoiksi korkeampi lyönti ilmassa viheriölle tai juokseva pallo jolla voit hiipiä viheriön etureunaan. Molemmin puolin greeniä vaanivat bunkkerit ja takana hakkeella oleva alue.

 

Väylä 5/14

Jyväs-Golf 5/14. väylä

Tällä väylällä maltti palkitaan ja avauksessa suoruus on avainasemassa. Pitkälyöntisemmät voivat tavoitella jopa viheriötä, mutta ohilaukausten seurauksena usein kaivetaan uutta palloa bägistä. Keskellä väylää n. 210 m tiiltä on rinne, josta on usein hankala lyödä lähestyminen eli tiillä kannattaa olla tarkkana mailavalinnassa. Lähestymisessä tähän poikkeuksellisen kaltevaan viheriöön pitää olla tarkkana. Sivuun harhailevat lyönnit korjaavat pois joko bunkkerit tai sivuvesieste. Pitkän lähestymisen jälkeen odottaa todella haasteellinen chippi tai pitchi alamäkeen. Putissa maailma ja linja ovat kallellaan aina. Viheriöiden ollessa liukkaita kannattaa ensimmäisellä putilla vain lähestyä reikää, kovaa keskelle -taktiikka kannattaa tällä viheriöllä unohtaa. Parhaimmillaan helppo par korttiin ja eteenpäin.

 

Väylä 6/15

Jyväs-Golf 6/15. väylä

Tämä hieman alaspäin viettävä par 3 on kentän lyhyin väylä ja HCP indexin mukaan helpoin. Haasteelliseksi sen tekevät etureunasta takareunaan vain 20 metriä syvä ja samaan suuntaan viettävä viheriö, molemmin puolin viheriötä vartioivat bunkkerit ja viheriön takana oleva jyrkkä pudotus. Rullittelijan pelilinja on viheriön vasen puolisko, kun taas korkeaa palloa pelaava voi hyökätä oikeallekin sijoitetulle lipulle. Todellinen birdie väylä tai kolmen putin bogi.

 

Väylä 7/16

Jyväs-Golf 7/16. väylä

Hyvin selkeä väylä avaukseltaan, näet mitä edessäsi on. Mitä pidempi sen parempi -avaussääntö pätee, sillä lähestymislyönti viheriölle on haastellinen. Etuvasemmalle oleva bunkkeri kahmii yllättävän paljon hyviäkin lyöntejä. Takabunkkeri, joka ei väylältä näy, korjaa usein hyvän mutta kierteettömän lähestymisen. Viheriö on jälleen kerran haasteellinen. Kesänopeuksilla tämä on Jyväs-Golfin kenttää parhaimmillaan – puttaamisesta tulee aidosti peli pelin sisällä.

 

Väylä 8/17

Jyväs-Golf 8/17. väylä

Vaikka väylä ei ole pitkä, on tämä monen mielestä kenttämme vaikein väylä. Avaus pitää lyödä yli lammen ja samalla välttää molemmin puolin vaanivia kentän ulkorajoja. Jos kantomatka on haastava, kannattaa tähtäys ottaa reilusti vasemmalle. Lähestyminen on itsessään myös haastava. Voimakkaasti vasemmalta oikealle viettävä väylä ja valtava pudotus viheriön oikealla aiheuttavat usein sen, että lähestyminen jää lyhyeksi ja oikealle. Ota siis reippaasti mailaa sekä rohkeasti ennakkoa vasemmalle. Vasemmalla olevan polun ja viheriön välinen kaistale on leikattu väyläpituuteen, joten hieman yliennakoitukin lähestyminen vasemmalle tarjoaa hyvän paikan aloittaa lähipeli. Kenttämme pisin viheriö on korotettu väylän pintaan nähden ja melko tasainen. Harva putti on kuitenkaan täysin suora, joten pro-vinkki on suorittaa viheriönluku viimeisen puolenmetrin osalta tarkasti.

 

Väylä 9/18

Jyväs-Golf 9/18. väylä

Kenttämme ainoa par 5 väylä ja erinomainen päätösväylä. Tuloskorttiin on tarjoalla monta vaihtoehtoista numeroa. Väylä kaartaa 90° vasemmalle, joka tarjoaa mahdollisuuden oikomiselle. Mikäli lähdet tiiltä rohkeasti leikkaamaan kulmaa, niin tarvitset tiipaikasta riippuen n. 190-220m lentoa, jotta pääset turvallisesti puiden ja kivien yli. Ja mitä enemmän leikkaat, sitä enemmän korkeutta ja pituutta lyönti vaatii. Tällä pelitaktiikalla pitää tiillä odottaa kellon soittoa kulman takaa, ennen kuin voi turvallisesti avata.

Turvallisella pelitaktiikalla avaus puolestaan vaatii tarkkaa sijoitusta pituuden ja suunnan puolesta, jottei pelaaja jää maskiin tai lyö palloaan väylän yli bunkkeriin. Jatkolyönti kannattaa suunnitella huolella, sillä kapenevan väylän päässä odottaa kapea viheriö. Jos mielii päälle kahdella lyönnillä, niin silloin joko rullaava lyönti oikealta vasemmalle varustetulla kierteellä, tai ilmassa perille ovat ainoat vaihtoehdot. Viheriö on hyvin vartioitu. Edessä oleva lampi kerää monta vielä ilmassa hyvältä näyttänyttä lyöntiä, kun taas muita harhailevia tai epäpuhtaita lyöntejä odottavat oikealla bunkkerit ja sivuilla sekä takana olevat sivuvesiesteet sekä out -raja. Viheriö on kohtuullisen tasainen ja pitkän upotuksen jälkeen on mukava mennä jatkamaan pelejä kaupungin aurinkoisimmalle terassille.

Slopetaulukot

Päätä miltä tiiltä haluat tänään pelata. Slope-järjestelmä sallii oman valinnan. Lue valitsemasi tiin taulukosta ja tarkan tasoituksesi kohdalta saa-masi pelitasoitus (slope hcp). Pelaa hyvin!

Slopetaulukko miehet, par 72


Slopetaulukko naiset, par 72

Kenttä